×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Twitter praat over scooter en uitkering Amalia

  Reacties zijn verdeeld

  Twitter praat over scooter en uitkering Amalia

  Prinses Amalia krijgt zaterdag op sociale media tientallen felicitaties ter gelegenheid van haar zestiende verjaardag.


  Tegelijkertijd maakt Twitter zich vrolijk over een bericht waarin werd gesteld dat de prinses de eventuele aanschaf van een elektrische scooter – waarop ze nu mag rijden – van haar zakgeld zal moeten betalen.

  In reacties wordt spottend opgeroepen tot een nationale inzamelingsactie. Terwijl iemand anders opmerkte dat gezien haar toekomstige staatsuitkering het afsluiten van een persoonlijke lening ook geen probleem moet zijn. Die uitkering van rond de 1,5 miljoen euro waar Amalia recht op heeft wanneer ze over twee jaar meerderjarig wordt, is ook onderwerp van discussie naar aanleiding van een artikel op de website van de NOS.

  Daarin wordt uit de doeken gedaan dat de uitkering voor de troonopvolger ook in het verleden gevoelig lag. Echter noch de prinses noch haar ouders kunnen namens haar er niet vanaf zien. Anders dan bijvoorbeeld in België ligt de uitkering wettelijk vast. De reacties zijn verdeeld. Er zijn twitteraars die vinden dat er niet moet worden gezeurd. Het hoort bij het hebben van een koningshuis. Anderen vinden dat het geld beter aan andere zaken kan worden besteed. Er zijn zelfs reacties dat het tijd is voor een republiek.

  7 december 2019 - 20:41