×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Trump leert van koningin Máxima

  Trump leert van koningin Máxima

  Ivanka Trump hoopt nog veel te kunnen leren van koningin Máxima. Dat zei de dochter en adviseur van de Amerikaanse president dinsdagavond tijdens een bijeenkomst met Máxima in New York. "Ik heb zoveel van Hare Majesteit geleerd en ik hoop nog veel meer te leren", aldus Ivanka, die de koningin voor de derde keer ontmoette.


  Ivanka Trump en koningin Máxima waren uitgenodigd om deel te nemen aan een paneldiscussie over vrouwelijke ondernemers in het kader van het door de Wereldbank opgezette 'Women entrepeneurs finance initiative'. Dat wil ervoor zorgen dat vrouwelijke ondernemers gelijke kansen tot bijvoorbeeld kredieten en financiële diensten krijgen.

  Gangmaker

  Wereldbank-president Jim Yong Kim, die de discussie leidde, was uitvoerig in zijn lof voor Máxima. Hij noemde haar de grote gangmaker die iedereen, maar met name vrouwen, wereldwijd toegang wil geven tot financiële diensten. "Ze heeft veel vakkennis en ik moet een extra dag uittrekken om me voor te bereiden. Vaak weet ze meer dan ik. We zijn haar erg dankbaar voor wat ze doet."

  Máxima's opmerkingen werden warm ontvangen. Ze hamerde op het belang van goede data. "Hoe kunnen regeringen plannen maken voor betere toegankelijkheid van financiële diensten voor vrouwen als ze de achterliggende cijfers niet kennen. Ik pleit voor cijfers die zijn uitgesplitst voor mannen en vrouwen. Dat geldt ook voor banken en de private sector", zei ze.

  Ook de derde deelnemer aan het panel, Reem Al Hashimy, minister voor internationale samenwerking van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft naar eigen zeggen veel geleerd van Máxima. Reem kreeg eerder als advies mee haar kinderen te leren budgetteren, hetgeen Máxima toen zelf al toepaste op de Eikenhorst en de minister nu ook.

  26 september 2018 - 10:20