×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinsjesdag niet langer in Den Haag

  ChristenUnie doet voorstel

  Prinsjesdag niet langer in Den Haag

  Regeringspartij CDA vindt het idee van coalitiepartner ChristenUnie maar niets om Prinsjesdag tijdelijk in de provincie te vieren, als het Binnenhof wordt verbouwd. CDA-Kamerlid Chris van Dam noemt het een onzalig idee.

  Dit voorstel miskent de diepe betekenis die Prinsjesdag heeft voor de stad Den Haag, voor de Haagse traditie, aldus Van Dam. Alleen in noodgevallen wijk je uit naar een andere stad en zo’n “verbouwinkje” is geen noodgeval. Genoeg alternatieven in ons prachtig DenHaag, stelt de CDA’er.

  CU-voorman Gert-Jan Segers wil dat Prinsjesdag tijdens de verbouwing van het Binnenhof in de provincie wordt gevierd omdat het een “uitgelezen kans” is “om de kloof tussen Den Haag en de regio te dichten”. Het kan een onvergetelijke ervaring zijn als jongeren van Leeuwarden tot Den Bosch en Maastricht tot Middelburg de kans krijgen om Prinsjesdag van dichtbij mee te maken, vindt de fractieleider.

  Dichterbij brengen

  De zoektocht naar een nieuwe locatie tijdens de verbouwing van het Binnenhof moet breder worden getrokken dan Den Haag, aldus Segers. Prinsjesdag in een andere regio zou volgens Segers ook een signaal zijn dat de landelijke politiek er voor iedereen is. “We kunnen de democratie voor heel veel mensen letterlijk dichterbij brengen.”

  Binnenkort moet duidelijk worden of de renovatie van het Binnenhof, inclusief Ridderzaal, volgend jaar kan beginnen of wordt uitgesteld.

  15 oktober 2019 - 17:43