×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Laurentien wordt sidekick bij Omroep Max op Radio 5

  Prinses Laurentien wordt sidekick bij Omroep Max op Radio 5

  Prinses Laurentien wordt volgende week maandag eenmalig de copresentatrice van de ochtendshow Je dag is goed van Jeroen van Inkel op NPO Radio 5. In het programma geeft ze het startschot voor de Week van de Alfabetisering, meldt Omroep MAX. Ook denkt ze mee met de muzikale en inhoudelijke samenstelling van de show.


  Laurentien was direct enthousiast toen Van Inkel haar vroeg, zegt ze. "Want grote moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen zorgt in het dagelijks leven voor meer obstakels dan je denkt. Radio is een geweldig medium om veel mensen te bereiken over dit onderwerp."

  Van Inkel liet zich inspireren door het MAX-programma Eindredactie, waarin Laurentien vorige maand te zien was. "Ik heb zelf een aantal boeken geschreven en weet hoe lastig taal soms kan zijn", zegt de dj. "Daarom draag ik Stichting Lezen & Schrijven en haar activiteiten, waar prinses Laurentien van Oranje oprichter van is, een warm hart toe. Haar energie en bevlogenheid, die in het MAX-programma Eindredactie naar voren kwamen, inspireerde mij om haar hiervoor te vragen."

  Na het startschot van Laurentien in Je dag is goed zwaaien de prinses en Van Inkel een team van reporters uit die verslag doet van de Week van de Alfabetisering. In totaal vragen bijna duizend organisaties een week lang aandacht voor laaggeletterdheid door activiteiten te organiseren.

  27 augustus 2018 - 10:29