×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix opent tegelreliëf Ad Dekkers

  Een reconstructie vanuit de erfgoedvereniging

  Prinses Beatrix opent tegelreliëf Ad Dekkers

  Prinses Beatrix heeft zaterdag in Bergeijk een reconstructie van een tegelreliëf van kunstenaar Ad Dekkers geopend. Afsluitend bracht ze ook een bezoek aan een tentoonstelling waar alle maquettes van de kunstenaar bij elkaar zijn gebracht.

  Het reliëf dat Beatrix onthulde is 9 bij 18 meter en werd in 1971 aangebracht in de toenmalige middelbare technische school in Gouda. Door uitbreiding van de school verdween het kunstwerk. Erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V. reconstrueerden het kunstwerk in het park van Bruns B.V. in Bergeijk. Prinses Beatrix is beschermvrouwe van de erfgoedvereniging.

  Na de opening van het reliëf liet Beatrix zich bijpraten over het abstract-geometrische werk van Ad Dekkers (1938-1974). Ook sprak ze daar onder anderen met kunstenaars.

  13 april 2019 - 16:00