×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix opent koninklijke tentoonstelling in Kunstmuseum

  Eerste eerbetoon aan Royal Delft

  Prinses Beatrix opent koninklijke tentoonstelling in Kunstmuseum

  Prinses Beatrix opent op vrijdagmiddag 20 maart de tentoonstelling Koninklijk Blauw in het Kunstmuseum in Den Haag.


  Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De tentoonstelling is het eerste eerbetoon van het Haagse museum aan het Royal Delft. Het blauwwitte aardewerk waar Nederland bekend om staat.

  De expositie is een samenwerking tussen het Kunstmuseum met het nationaal museum Paleis Het Loo. Er zijn bruiklenen te zien uit de collecties van het Paleis Het Loo, het Rijksmuseum, Museum Prinsenhof Delft en vele internationale musea. De collecties brengen voor de eerste keer het Delfts aardewerk samen uit de periode van koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart. Pronkstukken van de tentoonstelling zijn twee Delfts blauwe bloemenvazen in de vorm van Willem III en Mary. Ze bleven 40 jaar lang in privécollecties van elkaar gescheiden, maar waren in 2015 herenigd in het Kunstmuseum.

  Ook zullen er moderne kunstwerken te zien zijn. Zoals het staatsbanketservies Blossom Panache uit 2017 en een installatie geïnspireerd op wandbespanningen voor de Blauwe Salon van Paleis Huis ten Bosch uit 2019. Liefhebbers kunnen de tentoonstelling bezoeken van 21 maart tot en met 16 augustus.

  20 februari 2020 - 16:29