×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Beatrix ontmoet jonge onderzoekstalenten

  Jonge promovendi houden symposium over spierziekten

  Prinses Beatrix ontmoet jonge onderzoekstalenten

  Prinses Beatrix woont op 24 mei het Muscles2Meet – Neuromuscular Young Talent Symposium in Zeist bij. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag bekendgemaakt. Het symposium is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds, waar ze sinds 1956 beschermvrouwe van is.

  Muscles2Meet, georganiseerd door promovendi op het terrein van spierziekten, is bedoeld om jonge talentvolle onderzoekers te binden aan het spierziektenveld. Het symposium wordt georganiseerd samen met het Spierziekten Centrum Nederland, een samenwerkingsverband van expertisecentra op dit terrein van spierziekten. Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium in 2015 en was al aanwezig bij de eerdere twee edities in 2016 en 2017.

  Tijdens het symposium houdt prof. dr. Niels Geijsen een lezing over onderzoek naar gentherapie, met behulp van CRISPR-Cas techniek, voor verschillende spierziekten. Aansluitend spreekt Beatrix met de deelnemers van het symposium.

  17 april 2019 - 17:16