×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prinses Amalia heeft haar draai gevonden

  Prinses Amalia heeft haar draai gevonden

  Het was een zelfverzekerde en zelfstandige prinses Amalia (14) die vrijdag op de verjaardag van haar vader soms zelfs de koninklijke familie aanvoerde bij de rondgang door het centrum van Groningen. Koning Willem-Alexander moest af en toe het enthousiasme van zijn dochter afremmen.


  Amalia stapte bijvoorbeeld zelf af op de Groningers die getroffen zijn door aardbevingen om een gesprek aan te knopen en te luisteren naar hun verhalen. Op afstand hield Eveline van den Bent, de sinds 2013 met het waken over de dochters belaste persoonlijk assistent van het koningspaar, een oogje in de gaten.

  De oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima heeft een groeispurt doorgemaakt en bewoog zich vrij en zonder veel terughoudendheid tussen de duizenden langs de route die de Oranjes aflegden. Ze had duidelijk haar draai gevonden, toonde zich geïnteresseerd.

  Kensington

  Amalia schudde handen, liet selfies maken en beleefde met haar zusjes Alexia en Ariane zichtbaar veel plezier aan het 'onthullen' van de achter een groot spandoek verborgen rockband Kensington, in 2017 winnaar van de Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek.

  Misschien dat ze al ideeën opdeed voor wanneer ze later zelf de inhoud van Koninginnedag mede kan bepalen. Ze moest in elk geval lachen toen bij een van de presentaties werd gezegd dat Nederland nu weliswaar een koning had, maar dat het niet ondenkbaar was dat het in de toekomst best wel eens een koningin kon zijn.

  Eindstreep

  De trek door Groningen duurde voor de prinsessen wel te lang. Willem-Alexander en Máxima moest om beurten hun meiden moed inspreken en aanhalen, en door de vermoeidheid heen slepen. Een stevige knuffel, wat ingefluisterde woorden en een hand waren meestal genoeg om ze mee te nemen naar de eindstreep op het poppodium op de volgestroomde Vismarkt.

  27 april 2018 - 20:26