×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Prins Bernhard gelooft in terugkeer F1 in Zandvoort

  Prins Bernhard gelooft in terugkeer F1 in Zandvoort

  Een terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort is haalbaar, maar wordt wel een financiële megaklus. Dat zegt prins Bernhard, mede-eigenaar van het racecircuit in Zandvoort. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van het circuit en de gemeente Zandvoort blijkt dat er geen onoverkomelijke technische, organisatorische en logistieke hobbels zijn. De onzekerheid zit vooral in de financiële haalbaarheid.


  "Het is haalbaar en dat is gaaf. Het is mogelijk onze droom waar te maken en datgene te realiseren wat iedereen in Nederland wil: Max Verstappen wereldkampioen zien worden in Zandvoort", aldus de prins, die niet weet wanneer eventueel de eerste Grand Prix van Nederland na 1985 kan worden gehouden.

  "Ik heb gekscherend wel eens gezegd dat we weer een race in 2020 willen, maar dat is denk ik niet reëel. We hebben eerst nog veel tijd nodig om financieel draagvlak te vinden en daar is een breed consortium voor nodig met daarin niet alleen het circuit en de gemeente Zandvoort, maar ook met sponsors en overheden die middelen beschikbaar moeten stellen", aldus Bernhard.

  Een onzekere factor is de medewerking van Liberty. De eigenaar van de Formule 1 stelt veel eisen die ook veel geld kosten en moet Zandvoort ook de race gunnen. "Maar dan verwijs ik naar de enorme schare fans van Verstappen. Liberty kijkt daar zeker naar", zegt de tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

  10 november 2017 - 20:25