×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pieter van Vollenhoven opent DAF museum

  60.000 bezoekers voor Eindhovens museum

  Pieter van Vollenhoven opent DAF museum

  Pieter van Vollenhoven opent vrijdag het vernieuwde DAF museum in Eindhoven. De tentoonstellingsruimte is uitgebreid met 1100 vierkante meter naar in totaal 7000 en het museum heeft een nieuwe entree, winkel, cafetaria en kantoorruimte gekregen. Aan de collectie zijn vrachtwagens toegevoegd die de afgelopen twee decennia in de DAF-fabriek zijn gemaakt. Door de uitbreiding van het vloeroppervlak is er nu ruimte voor het inrichten van wisseltentoonstellingen met voertuigen die anders nooit te zien zijn.

  In het museum staan bedrijfswagens, bussen, militaire voertuigen en rallywagens die door Van Doorne’s Automobiel Fabriek zijn ontwikkeld. Ook is er een grote collectie personenwagens, waaronder prototypen die nooit in productie zijn genomen. Jaarlijks bezoeken ongeveer 60.000 mensen het museum dat gerund wordt door 160 vrijwilligers.

  Het DAF museum, dat in 1993 zijn deuren opende, staat op de plek waar Hub en Wim van Doorne in 1928 in de werkplaats van een brouwerij hun bedrijf begonnen.

  8 november 2019 - 09:31