×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Pieter-Christiaan zet jeugd aan tot bewegen

  Pieter-Christiaan zet jeugd aan tot bewegen

  Prins Pieter-Christiaan spoort ook zijn eigen kinderen geregeld aan meer te bewegen. De prins, ambassadeur van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) was vanochtend op een Haagse basisschool bij de aftrap van de Week Voor De Gezonde Jeugd.


  'Kinderen komen niet meer buiten omdat ze tegenwoordig veel bezig zijn met iPads en andere digitale apparaten', zei Pieter-Christiaan. 'Kinderen die niet zoveel technologie tot hun beschikking hebben, zijn meer gewend om te bewegen en dat maakt daadwerkelijk een enorm verschil'.

  Tijdens de Week Voor De Gezonde Jeugd wordt er iedere dag in een van de 133 deelnemende gemeenten aandacht besteed aan een gezonde omgeving voor de Nederlandse jeugd. Pieter-Christiaan gaf op basisschool De Buutplaats in Den Haag het startschot voor The Daily Mile, waarbij de leerlingen een kwartier lang buiten rennen.

  Ook bij de prins thuis is de 'digitale verleiding' soms groot. 'Ik worstel zelf ook om een balans te vinden tussen elektronica en beweging. Ook mijn kinderen vinden het moeilijk om weerstand te bieden tegen die digitale verleiding. Maar bewegen is voor ons wel heel belangrijk', zei de vader van de elfjarige Emma en de negenjarige Pieter.

  Pieter-Christiaan, de derde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, genoot de afgelopen dagen volop van het koude winterweer: 'Afgelopen weekend was het fantastisch met het ijs. Ik heb met mijn dochter geschaatst, dat soort dingen zijn een feestje'.

  De prins, die hoopt dat jongeren in heel Nederland meer gaan bewegen, zag tot zijn vreugde hoe vele Nederlanders het ijs opgingen: 'Dat vind ik als JOGG-ambassadeur fantastisch om te zien'.

  5 maart 2018 - 14:13