×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Oranjes hebben geluk met Prinsjesdag

  Royaltyfans begeven zich naar route

  Oranjes hebben geluk met Prinsjesdag

  Den Haag maakt zich op voor Prinsjesdag. De eerste Oranjefans begeven zich al naar de route waarover aan het begin van de middag de Glazen Koets met koning Willem-Alexander en koningin Máxima de rit van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof maken. Daar leest de koning in de Ridderzaal de troonrede voor.

  De Glazen Koets vervangt voor de vierde keer de Gouden Koets, die nog wordt gerestaureerd. Duizenden mensen zien de koets vanaf tribunes op het Lange Voorhout en langs de route passeren. Na de troonrede keert de koninklijke familie terug naar Paleis Noordeinde, waar rond 14.00 uur de jaarlijkse balkonscène plaatsvindt.

  Het publiek heeft waarschijnlijk geluk met het weer. Volgens Weeronline is het fris voor de tijd van het jaar en gaat het flink waaien, maar blijft het over het algemeen droog en de zon schijnt af en toe.

  Oranjefans en anderen die Den Haag bezoeken kunnen dinsdag maar beter met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Veel straten zijn afgesloten vanwege festiviteiten rond Prinsjesdag.

  17 september 2019 - 11:30