×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • NOS krijgt tientallen klachten na afbreken Auschwitz-herdenking

  Ceremonie paste niet in de tijd die was ingeruimd voor uitzending.

  NOS krijgt tientallen klachten na afbreken Auschwitz-herdenking

  De NOS heeft tientallen klachten ontvangen over het afbreken van het live-verslag van de Auschwitz-herdenking op maandag.


  Bij de indrukwekkende herdenking waren onder meer koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig.

  De internationale ceremonie paste volgens de NOS niet in de tijd die was ingeruimd voor de uitzending. Daardoor moest presentator Simone Weimans tijdens de herdenking de uitzending op NPO1 afbreken en kijkers doorverwijzen naar de livestream op de site van de NOS. Hier werd de memorial tot het einde toe uitgezonden.

  Een woordvoerder van de NOS zei dinsdag dat er “tot het begin van de middag zo’n vijftig klachten zijn binnengekomen. Dat is relatief weinig, maar het is wel een opvallend aantal. Het gebeurt niet vaak dat kijkers zo massaal hun onvrede uiten.” De NPO probeert van tevoren in te schatten hoe lang een live-evenement als dit duurt. “Die schattingen zijn gebaseerd op de herdenkingen van de afgelopen jaren. Maar het liep dit jaar erg uit. We konden niet doorschuiven, want dan waren alle programma’s de rest van de avond later uitgezonden.”

  De NOS laat weten “veel begrip” te hebben voor de klachten. Ook op sociale media was maandagavond veel onvrede over het besluit. Zo betitelde VVD-coryfee Frans Weisglas de NPO en de NOS als “debiel” vanwege het afbreken van de herdenking.

  28 januari 2020 - 17:07