×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Meest gelezen

 • Elizabeth’s wraak op Marokkaanse koning

  Door Marc van der Linden

  Koningin Elizabeth staat bekend om haar onkreukbaarheid. Dat is bij de Oranjes wel anders. Bij Beatrix kon, vooral toen ze nog koningin was, soms het gezicht op onweer staan. Onze huidige koning kan ergernissen maar moeilijk kan verbergen en zijn grootmoeder, koningin Juliana, kon zelfs publiekelijk stampvoeten als het niet ging zoals zij wilde. Maar…

  Lees column
 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima in zomerjurkje naar paneldiscussie De Nederlandsche Bank

  Máxima in zomerjurkje naar paneldiscussie De Nederlandsche Bank

  Koningin Máxima heeft woensdagochtend in Amsterdam deelgenomen aan een internationale rondetafeldiscussie bij De Nederlandsche Bank (DNB). Ze sprak in haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.


  Op initiatief van de koningin en Klaas Knot, president van DNB, discussieerden vertegenwoordigers van internationale regelgevende instanties als centrale banken, toezichthouders, ministeries en enkele 'fintech' bedrijven met elkaar over uitdagingen in de regelgeving van technologische innovaties in de financiële dienstverlening.

  Nog altijd hebben 1,7 miljard volwassenen wereldwijd geen toegang tot een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen en pensioenen. Dit belemmert hen en met name kleine en middelgrote bedrijven in hun economische groei. Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI) van de G20.

  20 september 2018 - 10:57