×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Máxima al in Argentinië voor kerstvakantie

  Koning maandagavond bij Koninkrijksconcert

  Máxima al in Argentinië voor kerstvakantie

  Koning Willem-Alexander woonde maandagavond in Amstelveen alleen het Koninkrijksconcert bij. Dat was ook van tevoren zo aangekondigd, maar niet bekend was dat koningin Máxima al vertrokken is naar Argentinië waar het koninklijk gezin traditioneel om het jaar de kerstvakantie doorbrengt. Willem-Alexander en de drie schoolgaande prinsesjes volgen dit weekeinde.


  Twee jaar geleden reisde Máxima ook vooruit. Voor het eerst in vijf jaar bracht ze toen enkele dagen door in haar ouderlijk huis in Buenos Aires. Bij voorgaande bezoeken had ze daar vanaf gezien vanwege de opdringerige en vaak agressieve Argentijnse media. De verwachting is dat haar verblijf ook nu niet onopgemerkt zal blijven.

  Máxima heeft nu de kans bij te praten met haar ouders. Haar vader Jorge Zorreguieta is ernstig ziek en Máxima reisde vorige maand al eens een weekeindje op en neer naar Argentinië om hem op te zoeken.

  Het is de bedoeling de feestdagen met de familie door te brengen in het Andesgebergte, in Villa La Angostura.

  Koninkrijksconcert

  Koning Willem-Alexander was maandagavond aanwezig bij het Koninkrijksconcert. Dat vond plaats in de Meervaart in Amsterdam.

  Het concert heeft als doel de verbondenheid te tonen tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Tijdens het concert traden artiesten uit verschillende delen van het Koninkrijk op. Met zang, muziek en dans gaven zij een kleurrijke invulling aan het thema Harmonie.

  Het was de negende keer dat het Koninkrijksconcert werd georganiseerd. Het concert wordt ieder jaar gehouden in een gemeente waar een groot aantal bewoners uit het Caribisch deel van het Koninkrijk woont.

  16 december 2014 - 09:27