×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Ministerie draagt half miljoen bij aan leerstoel Irene

  Meer aandacht voor natuur en samenleving

  Ministerie draagt half miljoen bij aan leerstoel Irene

  Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit draagt de komende vijf jaar elk jaar honderdduizend euro bij aan de nieuwe leerstoel aan de Wageningen Universiteit (WUR) van het door prinses Irene opgerichte NatuurCollege.

  “Dit maakt meer onderzoek mogelijk naar hoe mensen, bedrijven en maatschappelijke organisaties met natuur verbonden kunnen worden en daarmee kunnen we als overheid, NatuurCollege en WUR een impuls geven aan ons denken en doen over de verhouding tussen mens en natuur”, aldus minister Carola Schouten.

  De bekendmaking van de bijdrage kwam maandagavond in Koninklijk Theater Carré, waar het NatuurCollege de vorige maand tachtig jaar geworden prinses Irene een feestelijke voorstelling aanbood die eveneens geheel in het teken stond van de natuur. “Voor de toekomst is het nodig de natuur te beschermen en versterken, door met haar samen te gaan werken. Niet alleen in natuurgebieden, maar in de hele samenleving”, meende Schouten.

  De leerstoel van het in 2000 opgerichte NatuurCollege heeft nog geen naam gekregen. Naar verluidt wil de prinses niet dat deze naar haar wordt vernoemd. Irene krijgt echter wel een naar haar vernoemd bos, bij Alphen aan den Rijn. Dat is een bedankje van de stichting Nationale Boomfeestdag ter gelegenheid van haar verjaardag en voor haar jarenlange inzet voor de natuur.

  17 september 2019 - 10:22