×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Maurits en Marilène bij jubileum Vondelpark

  Park bestaat 150 jaar

  Maurits en Marilène bij jubileum Vondelpark

  Prins Maurits en prinses Marilène hebben zondag in rijtuigen door het Vondelpark gereden. Dat park bestaat 150 jaar en dat werd dit weekend groots gevierd in Amsterdam.


  Speciaal voor die gelegenheid is een beeldententoonstelling geopend in het park. De beelden zijn ontworpen door jongeren en uitgevoerd door professionele kunstenaars, zo vertelde een woordvoerster van Stichting Hart voor het Vondelpark. ''We willen over 100 jaar nog steeds een mooi park hebben. Daar hebben we de jongeren voor nodig.''

  Het gezelschap kreeg bovendien een rondleiding door het rosarium in het park. Prins Maurits is beschermheer van de stichting en loopt zelf vaak hard in het park. Hij bood een 'burgemeestersbank' aan Eberhard van der Laan aan.

  Historie

  Van der Laan haalde in een jubileumspeech de rijke historie van het park aan. ''Anno 2014 heeft het park in vele opzichten dezelfde functie in het dagelijks leven van de Amsterdammer als 150 jaar geleden: een plek waar men kan ontsnappen aan de drukte van de stad'', zei de burgemeester.

  Het grote festival dat in het park wordt gehouden om de verjaardag te vieren, trok zaterdag al zo'n 50.000 bezoekers.

  15 juni 2014 - 17:03