×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Margriet: ‘Meer investeringen in voorkomen rampen’

  Prinses spreekt op VN-conferentie in Japan

  Margriet: ‘Meer investeringen in voorkomen rampen’

  Prinses Margriet heeft maandag in een toespraak in het Japanse Sendai opgeroepen meer te investeren in een adequate voorbereiding op natuurrampen en het voorkomen daarvan. Ze deed dat tijdens de derde VN-conferentie over het verminderen van risico's bij natuurrampen. "Ik ben hier als iemand die door haar werk voor het Rode Kruis de gevolgen van te veel rampen heeft gezien", aldus de prinses.


  Het Rode Kruis staat bekend om zijn hulp na een natuurramp, zoals overstromingen en extreme droogte, maar het is veel nuttiger om die rampen te voorkomen, aldus Margriet. Daar zouden de inspanningen, zowel internationaal als nationaal en lokaal op gericht moeten zijn, juist in een tijd van klimaatverandering met meer regens en droogte. "Bij het Rode Kruis hebben we die omslag gemaakt. Niet slechts nood ledigen wanneer het eigenlijk al te laat is, maar het voorkomen van risico's."

  Ze noemde het voorbeeld van herbebossingsprojecten om droogte en overstromingen een halt toe te roepen en vroege waarschuwingssystemen, waarbij in regio's gemeenschappen beter samenwerken en elkaar waarschuwen wanneer het water stijgt. Het Rode Kruis helpt mee op lokaal niveau, maar zo zei de prinses, ook internationaal is samenwerking nodig. De conferentie in Sendai is om die samenwerking invulling te geven.

  Prinses Margriet is sinds vorige week in Japan, waar ze voorafgaand aan de conferentie ook een ontmoeting had met het Japanse keizerspaar. Met minister Lilianne Ploumen gaat ze ook kijken naar de gevolgen van de verwoestende tsunami en aardbeving van 2011 in dit deel van Japan.

  16 maart 2015 - 13:41