×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Koningspaar sluit streekbezoek af met vaartocht

  VIDEO: Koningspaar sluit streekbezoek af met vaartocht

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben maandagmiddag hun streekbezoek aan 'Noardwest Fryslân' afgesloten in Harlingen, waar onder meer een vaartocht door de industrie- en binnenhaven werd gemaakt aan boord van het Friese Statenjacht 'Friso'. Langs de kades stond het publiek soms rijen dik in de zomerzon.


  "Erg indrukwekkend", vatte de koning zijn bezoek kort samen. Hij had heel veel energie opgedaan uit de talrijke gesprekken en ontmoetingen. "Het is een gebied dat zijn uitdagingen kent", zei hij over de Friese noordwesthoek. Maar hij had vastgesteld dat de mensen niet bij de pakken neerzitten maar zelf met oplossingen komen.

  "We hebben mooi weer en slecht weer gehad", memoreerde de koning in zijn dankwoord in het stadhuis van Harlingen. "Het bleef goeddeels droog, op één tropische regenbui na", zei een gelukkige commissaris van de koning John Jorritsma, voor wie het zijn laatste grote koninklijke klus was. Jorritsma wordt na de zomer burgemeester van Eindhoven. "U zult in de technologiestad ook een goede vertegenwoordiger zijn van Friesland", wist de koning.

  Rondleiding

  Het koningspaar, dat aankwam vanuit Franeker, kreeg in de havenstad aan de Waddenzee eerst een rondleiding over de scheepswerf van Thecla Bodewes. Dat is gespecialiseerd in 'afwijkende' schepen, voor de baggerindustrie en onderzoeksschepen bijvoorbeeld.

  Gesprekspunten waren onder meer werkgelegenheid, export, vakmanschap en het belang van educatieve en innovatieve projecten. Tijdens een vaartocht kreeg het gezelschap bij de veerhaven een korte dansvoorstelling van Club Guy & Roni. Dat om aandacht te vestigen op het Oerol-festival op Terschelling, dat met de veerboot vanuit Harlingen is te bereiken.

  13 juni 2016 - 18:03