×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningspaar op staatsbezoek naar Indonesië

  Op uitnodiging van Joko Widodo

  Koningspaar op staatsbezoek naar Indonesië

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan in het voorjaar op staatsbezoek naar Indonesië.


  Het koningspaar is in de week van 9 maart in het land, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

  Het staatsbezoek vindt plaats op uitnodiging van president Joko Widodo en staat in het teken van de hechte relatie tussen beide landen. Indonesië is een voormalige kolonie van Nederland. Willem-Alexander en Máxima worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

  Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport zijn gelijktijdig op handelsmissie in Indonesië.

  Zonder baard

  Widodo is geen onbekende van koning Willem-Alexander. De president bracht in 2016 een tweedaags bezoek aan Nederland toen hij een handelsreis maakte door Europa. Hij ging toen ook langs bij de koning (toen nog zonder baard) op Paleis Noordeinde.

  Ook Máxima ontmoette Widodo al eens. Begin vorig jaar bracht de koningin namelijk een bliksembezoek aan Indonesië. In haar functie als VN-pleitbezorger had ze toen een ontmoeting met de president.

  Duitsland

  De reis naar Indonesië is het twintigste aangekondigde staatsbezoek sinds Willem-Alexander koning is. Omdat het staatsbezoek Duitsland in juni staat gepland wordt dit echter zijn negentiende staatsbezoek.

  3 december 2019 - 16:47