×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Robotlakeien voor Paleis Noordeinde? Koningspaar maakt kennis met handige robots

  Robotlakeien voor Paleis Noordeinde? Koningspaar maakt kennis met handige robots

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben de eerste dag van hun werkbezoek aan de kleine Duitse bondsstaat Saarland goed benut. Na de ontvangst door minister-president Tobias Hans en de lunch in het stadspaleis van Saarbrücken, ging het koningspaar naar de Universiteit van Saarland.


  Daar was een seminar in volle gang rond het thema 'Veilige digitale industrie', waaraan werd deelgenomen door Nederlandse en Duitse bedrijven en instellingen. De bijeenkomst maakte deel uit van het programma van de economische missie die gelijktijdig met koning en koningin naar Rijnland-Palts en Saarland is afgereisd.

  Eén van de uitdagingen waar Nederlandse innovatieve bedrijven voor staan, is Duitsers overtuigen van de mogelijkheden die ze kunnen bieden. Bij innovatie denken Duitsers namelijk in de eerste plaats aan Japan en de Verenigde Staten en niet aan het buurland, bleek uit onderzoek zo vertelde missieleider Peter van Harten aan het koningspaar. Naast het presenteren van nieuwe uitvindingen en netwerken, was het dus ook belangrijk om de Duitsers te overtuigen van nut en voordeel van samenwerken met de buren.

  Pratende robot

  Willem-Alexander en Máxima, die door een pratende robot werden verwelkomd en naar hun plaatsen geleid – een idee wellicht voor ontvangsten van nieuwe ambassadeurs op paleis Noordeinde – luisterden naar een aantal presentaties alvorens het middagprogramma af te sluiten in Saarlouis, bij het Bürger-Energie Genossenschaft Köllertal. Daar hebben gewone burgers hun krachten gebundeld in een energiecoöperatie, die onder meer heeft gezorgd voor de plaatsing van zonnepanelen.

  In Schloss Saareck in Mettlach woont het koningspaar donderdagavond nog een themadiner bij, waar de vraag aan de orde komt 'hoe industrialisering en digitalisering ons leven veranderen'. Tussen het eten door houden de Duitse filosoof Richard David Precht en de Nederlandse geschiedkundige Rutger Bregman een gedachten prikkelende lezing daarover.

  11 oktober 2018 - 19:54