×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima begint VN-bezoek Filipijnen

  Op uitnodiging van president en gouverneur centrale bank

  Koningin Máxima begint VN-bezoek Filipijnen

  Koningin Máxima is maandagavond (lokale tijd) aangekomen in Manilla. Ze brengt voor de Verenigde Naties een driedaags bezoek aan de Filipijnen, op uitnodiging van president Benigno Aquino III en centralebankgouverneur Amando Tetangco Jr.


  Beiden bespreken de komende dagen met Máxima de vorderingen die zijn gemaakt op het gebied van het beter toegankelijk maken van financiële diensten en wat er nog moet worden gedaan.

  In aanwezigheid van de koningin wordt woensdag daarvoor ook een nationaal actieplan gelanceerd. Van de Filipijnse bevolking heeft 69 procent geen toegang tot zaken als sparen, geld overmaken en verzekeringen.

  Media-aandacht

  De komst van de koningin naar de Filipijnen haalde zondag de kranten in de Filipijnse hoofdstad Manilla. En Máxima kan tevreden zijn. Het bericht van haar bezoek voor de VN stond bij het financiële nieuws en niet op de modepagina, wat in Latijns-Amerikaanse landen nog wel eens gebeurde. Daar was haar boodschap van betere toegankelijkheid tot financiële diensten vaak minder belangrijk dan welke jurk ze droeg.

  In de Philippine Star van zondag echter was het koninklijk bezoek dat maandagavond begint, de opening van de tweede pagina van de 'Business'-bijlage van de krant. Er was ook een foto van de koningin bijgeplaatst van een ontmoeting met de gouverneur van de centrale bank van de Filipijnen tijdens een bijeenkomst in 2013 in Kuala Lumpur. De bankpresident, Amando Tetangco Jr, is één van de gastheren van Máxima.

  De Filipijnen zijn het tweede Zuid-Oost Aziatische land dat de koningin dit jaar in haar VN-functie bezoekt. Eind maart was Máxima al in Myanmar, waar toegankelijkheid tot financiële diensten in tegenstelling tot de Filipijnen nog in de kinderschoenen staat.

  29 juni 2015 - 14:11