×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koningin Máxima wint van Willem-Alexander

  De Koning staat echt tussen de mensen

  Koningin Máxima wint van Willem-Alexander

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima doen het goed in de ogen van Nederlanders. Van de ondervraagde Nederlanders vindt 45 procent dat de koning zijn rol ‘zeer goed’ vervult en 45 procent oordeelt dat hij ‘tamelijk goed’ zijn rol vervult. Dit blijkt uit onderzoek onder bijna 1200 Nederlanders in opdracht van de Rijksvoorlichtingsdienst. De Telegraaf vroeg de cijfers op door een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

  Koningin Máxima is nog populairder. Zij vervult haar rol volgens 61 procent van de ondervraagden ‘zeer goed’ en volgens 27 procent ‘tamelijk goed’. Het is volgens De Telegraaf voor het eerst dat de Rijksvoorlichtingsdienst deze peiling liet uitvoeren.

  Uit de cijfers blijkt dat 41 procent vindt dat Willem-Alexander als koning echt ‘tussen de mensen staat’. Toch zijn de respondenten ook kritisch en dan vooral op de kosten van het koningshuis. Zo onderschrijft 42 procent de stelling dat het Koninklijk Huis te veel kost. Meer dan een derde is op dit punt neutraal of heeft geen mening.

  Willem-Alexander en Máxima bezoeken dinsdag de paardenraces van Royal Ascot in Engeland.

  18 juni 2019 - 13:33