×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De meelevende koning

  Door Marc van der Linden

  Als er op het koningschap van Beatrix wordt teruggekeken, dan heeft men het vaak over haar optreden na grote rampen. De foto waarop ze met haar hand voor de mond en ogen die ontzetting en verdriet lieten zien na de Bijlmerramp langs de ingestorte flat liep, staan eenieder in het geheugen gegrift. Net als hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander start nieuwe reeks werkbezoeken

  Koning Willem-Alexander start nieuwe reeks werkbezoeken

  Koning Willem-Alexander heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort. Het EVG biedt zorg aan oudere mensen met dementie. Centraal stond hoe een zorgorganisatie een kwaliteitsachterstand kan ombuigen naar kwalitatief goede zorg.


  Het EVG maakt deel uit van zorgorganisatie Beweging 3.0, dat in 2016 op de 'zwarte lijst' van slecht presterende verpleeghuizen terechtkwam. De organisatie heeft sindsdien verbeteringen uitgevoerd en presenteert haar nieuwe traject en toekomstvisie aan de koning. Familieleden van bewoners en mantelzorgers vertellen tijdens het koninklijk bezoek over het dagelijks leven in het verpleeghuis. Willem-Alexander bracht het bezoek samen met minister De Jonge.

  Dit bezoek is de eerste in een reeks werkbezoeken van de koning met ministers en staatssecretarissen. Bij zulke bezoeken is te zien hoe een belangrijk onderdeel van het nationaal beleid uitpakt in de praktijk, en hoe betrokken dit ervaren.

  4 oktober 2018 - 11:30