×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning Willem-Alexander opent mbo-jaar in Tilburg

  "Laat dit duidelijk zijn: wij hebben jullie keihard nodig!"

  Koning Willem-Alexander opent mbo-jaar in Tilburg

  Koning Willem-Alexander heeft maandag het mbo-jaar 2018-2019 geopend. Dat deed hij op het ROC Tilburg, waar voor het eerst een officieel moment werd gemaakt van het begin van een nieuw mbo-leerjaar.


  In zijn speech sprak Willem-Alexander over het grote belang van mbo'ers in Nederland. "Een half miljoen mbo-studenten gaan vanaf vandaag weer aan de slag. En dat is van nationaal belang", zei Willem-Alexander. Volgens de koning zijn het "de mbo'ers die Nederland laten draaien".

  "Mbo’ers zorgen dat we een dak boven ons hoofd hebben en dat we droge voeten houden in de polder", somde Willem-Alexander op. "Ze ontwikkelen onze software en verkopen ons de hardware. Ze zijn de handen aan het bed, de voeten op het gaspedaal, de ogen en oren in de wijk. Ze leggen windparken aan, sturen robots aan, runnen restaurants en ontwerpen onze kleding. Ze knippen ons en vertellen ons vriendelijk dat moeilijk haar niet bestaat. Ze helpen ons om gezond en fit te blijven. En ze organiseren ook nog onze favoriete festivals."

  Goed gevoel

  Volgens de koning mogen mbo'ers dan ook trots zijn. "Want laat dit duidelijk zijn: wij hebben jullie keihard nodig." Willem-Alexander wenste aan het slot alle studenten, docenten en medewerkers "een fantastisch jaar" toe. "Nederland staat om vakvrouwen en vakmannen te springen. Dat moet aan het begin van dit nieuwe studiejaar toch een goed gevoel geven", besloot hij.

  Het was de eerste keer dat een nieuw studiejaar van het mbo met een officiële bijeenkomst werd ingeluid. De mbo-scholen willen er een traditie van maken.

  27 augustus 2018 - 21:24