×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning opent Multatuli-jaar

  Hij onthult op 17 februari een gedenksteen voor de schrijver

  Koning opent Multatuli-jaar

  Op 2 maart van dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat de auteur - die eigenlijk Eduard Douwes Dekker heette - in Amsterdam werd geboren.


  Daarom is het jaar 2020 dan ook uitgeroepen tot Multatuli-jaar. Om dit te vieren onthult koning Willem-Alexander op 17 februari in De Nieuwe Kerk in Amsterdam een gedenksteen voor de schrijver.

  Max Havelaar

  Multatuli is voornamelijk bekend vanwege het boek Max Havelaar. Het verhaal speelt zich af in het toenmalige Nederlands-Indië. Multatuli schreef het boek op basis van zijn eigen ervaringen als ambtenaar in de vroegere kolonie van ons land.

  LEES OOK:

  Digitaal standbeeld

  Het Multatuli Genootschap organiseert dit jaar allerlei activiteiten om de schrijver te eren en onder de aandacht te houden. Ook wordt er een ‘digitaal standbeeld’ ontwikkeld: Multatuli Online. Op deze website is onder meer het hele oeuvre van de schrijver, de volledige correspondentie en het beschikbare beeldmateriaal te vinden.

  Bron: ANP

  15 januari 2020 - 09:48