×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Koning neemt defilé 350-jarig Korps Mariniers af

  Optocht over de Coolsingel in Rotterdam

  Koning neemt defilé 350-jarig Korps Mariniers af

  Met een defilé op de grond en in de lucht vierde het Korps Mariniers zaterdag in Rotterdam zijn 350-jarig bestaan. Koning Willem-Alexander nam het defilé af.


  Zo'n 2000 mariniers en veteranen namen deel aan de optocht over de Coolsingel. Verder reed modern, maar ook historisch materieel mee. Het luchtdefilé bestond uit zes helikopters en een C130 Hercules transportvliegtuig.

  Op de grond liep ook een eenheid van de Britse Royal Marines mee. De Nederlandse mariniers werken al decennia nauw samen met hun Britse collega's. De commandant van de Royal Marines was ook aanwezig.

  Lof

  Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie) prees de mariniers in haar toespraak. ''Zij zijn het die vaak als eerste het strijdtoneel betreden of een crisissituatie het hoofd bieden."

  Zij verwees in haar toespraak ook naar de crises rond Europa zoals de oorlog in Syrië en de aanslagen in Parijs. Dat zal ons de komende jaren nog veel hoofdbrekens bezorgen, aldus de bewindsvrouw.

  Het Korps blijft volgens haar een constante factor van belang. ''Op vele plekken – in binnen én buitenland – hebben zij een belangrijke bijdrage geleverd aan herstel van orde en stabiliteit. En ook in de toekomst zal veelvuldig een beroep op onze mariniers worden gedaan."

  12 december 2015 - 19:20