×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Negeren, die Samantha

  Door Marc van der Linden

  De Engelse zender Channel 5 zond onlangs de documentaire Meghan And The Markles: A Family At War uit. De hysterische titel zorgde ervoor dat ik er niet veel van verwachtte. Maar al snel bleek dat de documentaire goed in elkaar zat. Natuurlijk kreeg Meghan’s halfzus Samantha alle ruimte haar gal te spuwen en werd zijzelf nauwelijks kritisch…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Foto’s: Koningspaar begint staatsbezoek Canada

  Ontvangst door gouverneur Newfoundland & Labrador

  Foto’s: Koningspaar begint staatsbezoek Canada

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn dinsdagmiddag (plaatselijke tijd) aangekomen in St John's, hoofdstad van Newfoundland & Labrador. Op het vliegveld werden ze verwelkomd door luitenant-gouverneur Frank Fagan en premier Paul Davis, de hoogste officials van de Canadese provincie.


  Het koningspaar sprak ruim een uur met de luitenant-gouverneur en de premier van Canada's meest oostelijke provincie. Daarna vertrok het koningspaar naar een hotel in de hoofdstad, waar een informeel diner stond gepland voor de eerste avond van het verblijf in Canada.

  Marinetijd

  Willem-Alexander vertelde premier Paul Davis dat hij niet voor het eerst in Newfoundland en St John's was. In zijn marinetijd had hij de havenstad aan de Atlantische kust al eens bezocht. Davis was blij met de komst van het koninklijk paar en bekende dat zijn vrouw, die bij het gesprek aanwezig was, van alles wist over koningin Máxima. "U heeft drie dochters", wist Davis dankzij zijn echtgenote.

  De koning had ijsbergen gezien bij het aanvliegen van Newfoundland, zo zei hij tegen luitenant-gouverneur Frank Fagan. Voor de kust van St. John's drijven inderdaad een aantal uit Groenland afkomstige ijsbergen, die vanaf Signal Hill, niet ver van het hotel waar het koninklijk gezelschap de nacht doorbracht, ook zijn te zien.

  Fagan was na afloop enthousiast over het gesprek met het koningspaar. Volgens zijn echtgenote kwamen ze tijd tekort, maar ze konden de in een andere ruimte zittende premier Davis niet langer laten wachten. Fagan en Davis hadden graag gezien dat Willem-Alexander en Máxima meer tijd in Newfoundland zouden doorbrengen of een uitgebreider avondprogramma zouden hebben. Dat zat er echter niet in. St. John's was slechts een tussenstop op weg naar Ottawa, waar woensdag het driedaagse staatsbezoek aan Canada officieel begint.

  27 mei 2015 - 10:17