×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth maakt WA echte Kousenband-Ridder

  Máxima trots op Middeleeuwse koning

  Elizabeth maakt WA echte Kousenband-Ridder

  Koning Willem-Alexander heeft vanochtend tijdens een besloten ceremonie de kousenband met de tekst Honi Soit Qui Mal Y Pense (Schande aan hem die er slecht van denkt) om zijn been gekregen.

  Vroeger deed koningin Elizabeth dat zelf, maar vanwege haar leeftijd wordt het tegenwoordig onder haar toezicht uitgevoerd door een page. De ceremonie vond plaats in de St Joris Kapel (St George Chapel) op het kasteel van Windsors en in aanwezigheid van leden van de Britse koninklijke familie.

  Voordat koning Willem-Alexander de beroemde en aparte ordetekenen ontving onderging koning Felipe dezelfde ceremonie. Hij werd al in 2017 door koningin Elizabeth benoemd tot Kousenband-Ridder, bij zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk.

  Sinds het begin van de negentiende eeuw kan het Engelse staatshoofd buitenlandse koningen in de Ridderorde benoemen. Sinds 1901 kunnen er ook Lady’s ook buitenlandse regerend koninginnen benoemd worden. De Nederlandse koninginnen Wilhelmina (1944), Juliana (1958) waren Lady’s of the Garter. Prinses Beatrix (1989) is dat nog steeds.

  Na afloop van de ceremonie was er een lunch op Windsor Castle, gevolgd door een processie door Windsor. Koningin Máxima zag haar echtgenoot in de Middeleeuwse outfit voorbij lopen vanaf de tribune, waarop ook de Spaanse koningin en de hertogin van Cambridge een plekje hadden gekregen.

  17 juni 2019 - 09:20