×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth geeft Willem-Alexander de Orde van de Kousenband

  Elizabeth geeft Willem-Alexander de Orde van de Kousenband

  Koning Willem-Alexander is door koningin Elizabeth benoemd tot ridder in de Orde van de Kousenband. Hij is de dertiende Oranje die sinds 1612 deze hoogste Britse onderscheiding ontvangt. Stadhouder prins Maurits was destijds de eerste en koningin Beatrix was in 1989 de voorlaatste. De koningin maakte de benoeming bekend tijdens het staatsbezoek dat de koning op dit moment brengt aan het Verenigd Koninkrijk.


  Ridders van de Orde krijgen in St George's Chapel in Windsor een eigen bank in het koor, waarboven hun standaard en wapenschild wordt bevestigd. De standaard van koningin Beatrix was bij de twee recente koninklijke huwelijken van prins Harry en zijn nichtje prinses Eugenie duidelijk te zien.

  Na het overlijden van een ridder wordt zijn of haar standaard plechtig weggehaald. Prins Friso en prinses Mabel waren destijds aanwezig toen de standaard van de in 2004 overleden koningin Juliana naar beneden werd gehaald.

  Koning Willem-Alexander komt waarschijnlijk volgend jaar juni naar Windsor om plechtig te worden geïnstalleerd in 'the Most Noble Order of the Garter', die in 1338 door de Engelse koning Edward III werd gesticht. De Orde, kent naast koningin Elizabeth, die aan het hoofd staat, en prins Charles, slechts 24 leden. Buitenlandse vorsten tellen daarvoor niet mee. Zij zijn 'supernumerary' – boventallig.

  24 oktober 2018 - 07:52