×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Wat een soap

  Door Marc van der Linden

  De Britse monarchie wordt over de hele wereld als een soapopera gevolgd. Als er wat gebeurt rond Meghan en Harry, Kate en William of Charles en Camilla is dat wereldnieuws, maar wie een echte soapopera wil, zou het Luxemburgse hof moeten volgen. Met name groothertogin Maria Teresa lijkt een kwalijke rol te spelen. Zo zouden…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Duitse pers mist koningin Máxima

  Duitse pers mist koningin Máxima

  De belangstelling van Duitse media voor het officieel bezoek van bondspresident Frank-Walter Steinmeier aan Nederland was dinsdag groter dan die van de Nederlandse pers. De vorig jaar maart aangetreden bondspresident heeft nu eenmaal vooral een ceremoniële rol, en dat is minder aansprekend dan het werk van bondskanselier Angela Merkel.


  Bij paleis Noordeinde hoopten de meegereisde Duitse fotografen een glimp op te vangen van de ook in Duitsland zeer populaire koningin Máxima. Maar dat viel tegen. De koningin was dinsdagmorgen nog in Den Bosch en ontbrak bij welkomstceremonie en officiële foto. Pas bij de lunch in de Marot zaal van het paleis kwam ze in beeld, samen met presidentsvrouw Elke Büdenbender.

  Steinmeier zei in zijn tafelrede dat de sympathie die Duitsers voor Nederland hadden deels ook te danken was aan koning en koningin, een uitspraak die Willem-Alexander licht fronsend aanhoorde. De bondspresident waardeerde het dat het koninklijk gezin net als veel Nederlanders vaak in Duitsland op vakantie gaat, en dat het koningspaar sinds 2013 jaarlijks op werkbezoek gaat in het buurland. "In 2020 wil u alle deelstaten hebben bezocht", wist Steinmeier.

  De koning had in zijn toespraak ook verwezen naar die bijzondere bezoeken. "Voor ons is dit veel meer dan een mooie traditie. Het is vooral een fantastische manier om voeling te houden met uw land en zijn bewoners. Telkens weer valt ons op hoeveel talent, toewijding en vakmanschap er overal in Duitsland te vinden zijn."

  15 mei 2018 - 14:41