×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Datum voor volgende Koningsspelen bekendgemaakt

  De 8e Koningsspelen in 2020

  Datum voor volgende Koningsspelen bekendgemaakt

  De achtste editie van de Koningsspelen wordt volgend jaar gehouden op vrijdag 24 april. Dat heeft de organisatie van het sportieve evenement voor basisscholen vrijdag bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander gaf eerder op de dag in Lemmer met de onthulling van een watertappunt het startsein voor de zevende editie die in het teken staat van water drinken.

  De Koningsspelen, die in 2013 in het kader van de inhuldiging van Willem-Alexander als koning voor het eerst werden gehouden, vinden dit jaar een week eerder plaats dan gebruikelijk. De spelen staan gepland op de laatste vrijdag voor Koningsdag, maar omdat die vrijdag dit jaar samenvalt met Goede Vrijdag is het festijn een week naar voren gehaald.

  Koningin Máxima kon er mede daardoor niet bij zijn. Zij is in haar VN-functie in Washington DC bij de voorjaarsvergadering van het IMF en de Wereldbank. De koning vertelde in Lemmer dat zijn net twaalf geworden jongste dochter, prinses Ariane, dit jaar met de Wassenaarse Bloemcampschool voor het laatst meedeed. Volgend jaar zit ze in de eerste klas van het Haagse Sorghvliet-gymnasium.

  12 april 2019 - 17:03