×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix reikt Zilveren Anjers weer uit

  Beatrix reikt Zilveren Anjers weer uit

  Prinses Beatrix is weer van de partij bij de uitreiking van de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds, dit keer op 30 mei in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Net als voorgaande jaren reikt de prinses de onderscheidingen uit, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.


  De gelukkigen zijn dit jaar Piet de Boer uit Volendam, Alice van Romondt uit Aruba en Hans van der Ven uit Den Haag. De Boer krijgt een Zilveren Anjer voor zijn grote bijdrage aan het Volendams Opera Koor en Van Romondt voor haar bijzondere bijdrage ter bevordering van cultuur, literatuur en kunst op Aruba. Van der Ven krijgt de onderscheiding voor zijn rol als mecenas, in het bijzonder voor zijn bijdrage aan de werving van kunstwerken die belangrijk zijn voor het cultureel erfgoed van Nederland.

  De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Beatrix deze taak overgenomen.

  18 april 2018 - 10:41