×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix over loper voor Mandela-ode

  Eerbetoon in Stadsschouwburg Amsterdam

  Beatrix over loper voor Mandela-ode

  Prinses Beatrix is zondag rond het middaguur aangekomen bij de Stadsschouwburg in Amsterdam. Zij woonde daar het Nationaal Eerbetoon Samen door Mandela bij. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam ontving de prinses op de rode loper voor de schouwburg.


  Voorafgaand aan het programma had Beatrix een ontmoeting met de initiatiefnemers van het eerbetoon, onder wie Conny Braam (oud-voorzitter Anti Apartheidsbeweging Nederland), Melle Daamen (directeur Stadsschouwburg) en zangeres en actrice Gerda Havertong. Namens het kabinet was minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aanwezig.

  De aankomst van de prinses werd begeleid door een Afrikaanse drumband. Tientallen belangstellenden stonden langs de loper en voor de schouwburg mee te klappen, dansen en sommigen zongen ''Mandela! Mandela!''.

  Een halfuur voor aanvang van het programma stonden al honderden mensen in de rij om een plekje in de zaal te bemachtigen. In de grote zaal van de Stadsschouwburg is plaats voor 800 bezoekers. Ook in de foyer kunnen belangstellenden het eerbetoon volgen op schermen.

  Tijdens de ode aan Nelson Mandela in de hoofdstedelijke cultuurtempel, gepresenteerd door Sylvana Simons, treden tientallen artiesten, kunstenaars en sprekers op. Op het programma staan onder anderen het Cape Town Opera Choir, Noraly Beyer, Edsilia Rombley, Leona Philippo, Hadewych Minis, Adriaan van Dis, Thom Hoffman, Angela Groothuizen en Freek de Jonge. De bijeenkomst is openbaar. Buiten op het Leidseplein kunnen belangstellenden het programma volgen via een live-verbinding op een groot scherm.

  Later op de middag vindt een herdenkingsprogramma plaats in het naastgelegen poppodium Melkweg.

  15 december 2013 - 15:54