×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix onthult kunstwerk Ad Dekkers

  Reliëfs en abstract-geometrische werken

  Beatrix onthult kunstwerk Ad Dekkers

  Prinses Beatrix onthult 13 april in Bergeijk een reconstructie van een tegelreliëf van kunstenaar Ad Dekkers. Aansluitend brengt ze een bezoek aan een tentoonstelling waar alle maquettes van Dekkers bij elkaar zijn gebracht.

  Ad Dekkers (1938-1974) geniet faam voor zijn reliëfs en abstract-geometrische werken. Het reliëf dat Beatrix onthult is 9 bij 18 meter en in 1971 aangebracht in de toenmalige middelbare technische school in Gouda. Door uitbreiding van de school verdween het kunstwerk.

  Tegelrelief Ad Dekkers ROC College Gouda

  Tegelrelief Ad Dekkers ROC College Gouda

  Erfgoedvereniging Heemschut en Bruns B.V. reconstrueren het kunstwerk in het park van Bruns B.V. De prinses is beschermvrouwe van de erfgoedvereniging. Naast de onthulling en het bezoek aan de tentoonstelling zal Beatrix ook spreken met kunstenaars en vertegenwoordigers.

  13 maart 2019 - 17:42