×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • VIDEO: Koninklijke handkus tot besluit laatste reünie

  Beatrix neemt afscheid van de Engelandvaarders

  VIDEO: Koninklijke handkus tot besluit laatste reünie

  Prinses Beatrix heeft woensdagmiddag op De Zwaluwenberg in Hilversum de laatste samenkomst bijgewoond van de zogenoemde Engelandvaarders. Die hielden voor de vijfde achtereenvolgende keer hun allerlaatste reünie. "Vorige keer was al de laatste", zei Beatrix dan ook gevat bij aankomst.


  In 2014 was ze ook al eens langs gekomen. Dit jaar echter was het écht voor het laatst, zo was vooraf al duidelijk gemaakt door Rudi Hemmes, voorzitter van het in 1969 opgerichte genootschap van Engelandvaarders. Er is nog maar een slinkend aantal leden in leven, en die zijn allen ruim de negentig jaar gepasseerd. Voor de bijeenkomst met prinses Beatrix waren nog tien Engelandvaarders naar het hoofdkwartier van de Inspecteur-generaal der krijgsmacht gekomen.

  Dat het ging om het laatste samenzijn, daarvan was iedereen zich bewust. Generaal-majoor b.d. Hemmes maakte er ook een grapje over. "Dit is de laatste keer. Bij de volgende laatste keer, nodigen we u weer uit", zei hij in zijn welkomstwoord in de Prins Bernhardzaal. De Zwaluwenberg was tot 1976 het hoofdkwartier van Beatrix' vader, die vanaf de oorlog inspecteur-generaal was.

  De prinses werd dan ook omringd door tal van tastbare herinneringen aan Bernhard, zoals foto's, sabels en oorkonden. Beatrix had in kleiner gezelschap gesprekjes met de tien aanwezige Engelandvaarders, die ook samen met haar op de foto gingen.

  29 augustus 2018 - 17:48