×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix en Mabel naar uitreiking ingenieursprijs

  Beatrix en Mabel naar uitreiking ingenieursprijs

  Prinses Beatrix en prinses Mabel wonen woensdag 4 maart de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs bij in De Oude Bibliotheek Academy in Delft.


  Het Koninklijk Instituut voor Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging voor ingenieurs in Nederland, reikt de Prins Frisoprijs Ingenieursprijs voor de zesde keer uit om onderscheidende beroepsgenoten een podium te bieden.

  Genomineerden

  De winnaar mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen. Genomineerd zijn Bas Reedijk (afdelingshoofd Water bij BAM Infraconsult), Erik Duisterwinkel (innovator bij Antea Group) en Jelte Kymmell (managing director en oprichter van Mocean Offshore).

  LEES OOK:

  Prins Friso

  De ingenieursprijs is in 2015 vernoemd naar de overleden prins Friso. Hij was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek en lid van KIVI. Sinds de instelling van de prijs zijn Friso’s moeder prinses Beatrix en weduwe prinses Mabel steeds bij de uitreiking geweest. Ook dit jaar gaan zij na de uitreiking met de finalisten in gesprek en bekijken zij hun werk.

  5 februari 2020 - 13:53