×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Beatrix en Charles aanwezig bij 75e herdenking Slag om Arnhem

  Prinses en prins leggen herdenkingskrans

  Beatrix en Charles aanwezig bij 75e herdenking Slag om Arnhem

  Prinses Beatrix en de Britse prins Charles zijn op zaterdag 21 september aanwezig bij de 75e herdenking van de Slag om Arnhem in Ede. Dat hebben de Rijksvoorlichtingsdienst en het Britse hof vrijdag bekendgemaakt. Charles woonde de herdenking al eerder bij, in 2004 voor het laatst.

  Beatrix en Charles zijn bij de bijeenkomst op de Ginkelse Heide en leggen beiden een krans bij het Airborne-monument. Vervolgens treffen ze enkele veteranen. Voor en na de herdenkingsbijeenkomst eren honderden parachutisten hun voorgangers door middel van luchtlandingen.

  Op 18 september 1944 landden ruim tweeduizend geallieerde parachutisten op de Ginkelse Heide als onderdeel van Operatie Market Garden. Market Garden was bedoeld om de bruggen over de Nederlandse rivieren over te nemen (Market) en de troepen van het Tweede Britse Leger te laten doorstoten (Garden). Meer dan 35.000 Britse, Amerikaanse en Poolse troepen namen deel aan deze grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis. De operatie mislukte echter en het zou tot de lente van 1945 duren voordat de geallieerden uiteindelijk de Rijn overgingen.

  24 augustus 2019 - 16:17