×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Harry en Meghan aan de slag

  Door Marc van der Linden

  De eerste klap is een daalder waard. Als het waar is dat Harry en Meghan voor hun eerste optreden als sprekers bijna een miljoen euro hebben gekregen, dan hebben ze dat heel goed onderhandeld. Elk bedrijf dat dit paar inhuurt krijgt publiciteit, maar het eerste het meeste. In dit geval was het de financiële instelling…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Arrestaties bij aankomst koningspaar

  ‘Bezoek heeft geholpen,’ aldus minister Timmermans

  Arrestaties bij aankomst koningspaar

  Bij de aankomst van koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou zijn twee demonstranten gearresteerd. De twee riepen om een onderzoek naar de dood van de Russische activist Aleksandr Dolmatov, die begin dit jaar zelfmoord pleegde in een Nederlandse cel. Het bezoek aan Rusland heeft overigens geholpen om snelheid te krijgen in de afhandeling van de problemen die Nederland heeft met dat land. "Zonder het bezoek zou er geen diner zijn geweest waarbij president Vladimir Poetin ten overstaan van zijn ministers zei dat hij wil dat de problemen snel worden opgelost. Wie Rusland een beetje kent, weet dat zo’n uitspraak helpt'', aldus minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zaterdagmiddag tijdens een ontmoeting met de pers in het Poeshkimuseum in Moskou. Poetin wil dat er een einde komt aan de incidenten die de laatste maanden het Nederland-Rusland vriendschapsjaar hebben overschaduwd. "Beide landen stellen vast dat er een streep onder moet worden gezet”, concludeerde Timmermans na gesprekken met zijn Russische collega Sergei Lavrov vrijdag en met vicepremier Arkadi Dvorkovitsj zaterdag. "Ik heb er een goed gevoel aan overgehouden”, zei Timmermans. "Maar ik ben pas blij als alle zaken zijn opgelost. Ik heb geen rust zolang de Greenpeace-activisten nog vast zitten.'' Rusland en Nederland verschillen op een aantal punten van mening over de aanhouding van de bemanning van het onder Nederlandse vlag varende actieschip van de milieuorganisatie. "We hebben alle juridische aspecten belicht'', vertelde Timmermans. "Ik weet niet op welke termijn er een oplossing komt. De rechter moet ook zijn werk doen en de politiek wil daar geen invloed op uitoefenen. Maar de Russen wil het ook snel oplossen.'' Timmermans heeft andermaal de verzekering gekregen dat Rusland een grondig onderzoek doet naar de mishandeling van de Nederlandse diplomaat Onno Elderenbosch. "Ik heb daar alle vertrouwen in'', aldus de bewindsman. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zowel vrijdag als zaterdag uitvoerig met de diplomaat gesproken. "En hem sterkte gewenst”, zei Timmermans. Het koningspaar sluit het bezoek aan Rusland zaterdagavond af met het bijwonen van een concert van het Koninklijk Concertgebouworkest.


  9 november 2013 - 18:07