prinses Irene

Zó viert prinses Irene haar 81ste verjaardag!

Prinses Irene wordt vandaag 81 jaar. De tweede dochter van wijlen koningin Juliana wil liever dat daar niet te veel aandacht wordt besteed. Maar binnen de eigen familie gaat de verjaardag niet onopgemerkt voorbij.

Zo hebben haar in Genève wonende kleinkinderen de prinsessen Zita (6) en Gloria (4) nijver gewerkt aan tekeningen en collages met gedroogde bloemen, alles natuurlijk met de natuur als thema, terwijl ook de drie kinderen van oudste zoon prins Carlos hun best hebben gedaan met tekeningen.

Prinses Irene heeft zich de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis niet geheel onbetuigd gelaten. Vorige maand schreef ze een brief aan de gemeenteraad van Baarn die een besluit moest nemen over haar vroegere ouderlijk huis, paleis Soestdijk. Ze keerde zich, gesteund door jongere zus prinses Margriet en zwager Pieter van Vollenhoven, tegen het kappen van bomen bij Soestdijk. ‘In een tijd waarin eerder wordt gezocht naar mogelijkheden om bossen aan te planten, is het kappen van bomen op zijn minst onwenselijk. En zeker niet een bebouwing in een oud bosgebied’, aldus prinses Irene.

Lees ook:

Bijzonder: 5 kinderfoto’s van prinses Juliana

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA