Image 19 2

Zien: Willem-Alexander bezoekt Haagse Oranjestraat

Donderdagavond heeft de koning, vlak voor de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK voetbal, een verrassingsbezoek gebracht aan de Haagse Marktweg. De straat werd begin deze maand na een wedstrijd uitgeroepen tot ‘Mooiste Oranjestraat van Nederland’.

Willem-Alexander liep mee naar de achtertuin van een van de bewoners waar een scherm was geïnstalleerd om de wedstrijd te kijken. Met het bezoek wilde Willem-Alexander zijn saamhorigheid met alle miljoenen Oranjefans in Nederland tot uitdrukking brengen.

De bewoners van de Marktweg deden mee aan een wedstrijd van bouwmarkt Hornbach en versierden alle huizen, lantaarnpalen en containers met onder meer vlaggen en spandoeken. Sommige gevels zijn volledig oranje gekleurd. De Marktweg won de titel van Mooiste Oranjestraat ook al in 2014. Tijdens het eerste duel van Oranje tegen Oekraïne zat Willem-Alexander samen met koningin Máxima op de tribune in de Johan Cruijff ArenA. Beelden van een juichende koning na de winnende 3-2 gingen de hele wereld over.

LEES OOK:

Charles over geweld tijdens pandemie: ‘‘Onacceptabel!’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Youtube @RoyalTV – Rick Evers.