Image 53

Zien: Oranjes ontmoeten Max Verstappen

Afgelopen zondag werd de Grand Prix afgesloten met een knaller. De 23-jarige Max Verstappen reed namelijk als eerste over de finishlijn, dus dat betekende groot feest voor alle Nederlandse fans op de tribune! De koninklijke familie was ook van de partij.

Voorafgaand aan de race op zondag ontmoette het koninklijk gezin autocoureur Max Verstappen al eventjes. De Nederlandse coureur gaf de koninklijke familie een kijkje in zijn pitbox en de cockpit van zijn Red Bull-bolide. Zijn vader Jos en teambaas Christian Horner van Red Bull maakten ook kennis met Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen Amalia en Ariane.

Vervolgens liepen de Oranjes onder begeleiding van circuitdirecteur Robert van Overdijk door de pitsstraat. Willem-Alexander en Máxima, die een lange oranje rok draagt, zwaaiden enthousiast naar het publiek op de hoofdtribune en op de terrassen boven de pitboxen. De koning was een dag eerder ook al aanwezig bij de kwalificatie. Hij zag Verstappen toen poleposition pakken voor de race, die om 15.00 uur begint. Prins Bernhard, een neef van Willem-Alexander, is mede-eigenaar van het circuit in de Noord-Hollandse duinen.

Lees ook:

Max Verstappen reageert via Twitter op bezoek van koninklijke familie

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @koninklijkhuis.