Image 36

Zien: Máxima geniet met volle teugen van muziek in Rotterdam

Donderdag heeft Máxima in Rotterdam het thema rond haar vijftigste verjaardag, die in het teken stond van Méér Muziek in de Klas, weer opgepakt. In een speeltuin in de wijk Crooswijk opende ze een interactief muziekspeeltoestel. Dat kan na schooltijd gebruikt worden om muziek te maken en onder schooltijd worden ingezet voor muziekonderwijs.

Kinderen van de nabijgelegen A.S. Talmaschool gaven de koningin een enthousiaste demonstratie van de installatie. De stichting Méér Muziek in de Klas, waarvan Máxima erevoorzitter is, wil met name in aandachtswijken in verschillende steden zo’n muziekspeeltoestel plaatsen om kinderen in aanraking te laten komen met muziek en daar de kracht ervan te ontdekken.

Na de speelse opening, die speciaal in Rotterdam plaatsvond omdat de stichting optreedt als maatschappelijk partner van het in de Maasstad gehouden Eurovisie Songfestival, wandelde de koningin samen met de Rotterdamse cultuurwethouder Said Kasmi naar de school. Ze vertelde hem dat ze maandag een “fijne verjaardag” had gehad, maar dat de verjaardag over enkele dagen was uitgesmeerd.

In het schoolgebouw volgde een reeks gesprekken over muziekonderwijs, de verankering daarvan in het lesprogramma en uitbreiding naar de kinderopvang. Máxima vertrok aansluitend met bus kinderen van de Talmaschool naar Ahoy voor een bezoek aan de generale repetitie voor de tweede halve finale van het songfestival.

https://www.instagram.com/p/CPGI1aoHk4S/

LEES OOK:

Spannend: BBC publiceert onderzoek naar spraakmakende interview Diana

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.