Image 16 1

Wow! Recordaantal kijkers voor The Streamers tijdens Koningsdag

Dinsdagavond keken ruim 2,5 miljoen Nederlanders om 20.30 uur naar het Oranjeconcert van supergroep The Streamers. Hiermee trok het concert bij de Koninklijke Stallen bij Paleis Noordeinde meer kijkers dan het vorige optreden in Koninklijk Theater Carré. Hier keken op het hoogtepunt 1,8 miljoen mensen naar. De kijkers logden dinsdag niet alleen in vanuit Nederland, maar ook vanuit tientallen andere landen.

Door een stormloop op kaartjes in de laatste paar uur begon het optreden een half uur later dan gepland. De organisatie liet tickethouders via sociale media weten dat zij even geduld moesten hebben. Het voorprogramma, dat bestond uit een rondleiding van Frank Lammers door de Koninklijke Stallen, begon al iets na 20.00 uur.

Het eerste lied was een cover van Our house van Crosby, Stills & Nash door onder anderen Acda & De Munnik, Typhoon en Roel van Velzen. Dit lied werd gezongen in de kleine balzaal in Paleis Noordeinde. Het eerste lied dat live op de binnenplaats werd gezongen was Alles is liefde, de titelsong van de gelijknamige hitkomedie uit 2007.

LEES OOK:

5x de leukste foto’s van de Oranjes tijdens KoningsdagZien: Máxima gaat los tijdens concert The Streamers

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.