Uitreiking Ecf Princess Margriet Award For Culture

Wow! Laurentien schrijft boek Max Havelaar met de hand

Laurentien heeft meegewerkt aan een bijzondere nieuwe editie van Multatuli’s klassieker Max Havelaar. De prinses heeft het laatste fragment met de hand overgeschreven voor de handgeschreven lockdowneditie van de VU.

De auteur doet een verzoek aan koning Willem III in het door Laurentien overgeschreven fragment. “Het is een bijzondere passage om een maatschappelijk probleem aan te kaarten, wat hem oorspronkelijk niet in dank is afgenomen, maar later natuurlijk wel. Ook in een tijd als vandaag is het belangrijk om maatschappelijke vraagstukken aan te kaarten, want dan kun je ze oplossen”, vertelt de prinses.

Maar liefst 170 deelnemers hebben delen van Max Havelaar met de hand overgeschreven. Zo werkten ook Job Cohen, Elsbeth Etty, Maxim Februari, Arnon Grunberg, Mohammed Benzakour, Freek de Jonge, Adriaan van Dis, Dieuwertje Blok en Winnie Sorgdrager eraan mee.

Het project is een initiatief van VU-hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, Jacqueline Bel, in samenwerking met conservator handschriften Willemien van Dijk van de Universiteitsbibliotheek van de VU. De speciale editie van Max Havelaar wordt halverwege november officieel gepresenteerd.

Lees ook:

Zo staat de koning op de nieuwe herdenkingsmunt

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen