Placeholder

Willem-Alexander verhuurt villa Eikenhorst

Koning Willem-Alexander gaat zijn villa Eikenhorst tijdelijk verhuren aan de ambassadeur van Koeweit. Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen in Wassenaar, waar het huis staat.

Koning Willem-Alexander gaat zijn villa Eikenhorst tijdelijk verhuren aan de ambassadeur van Koeweit. Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen in Wassenaar, waar het huis staat. De Ambassadeur van Koeweit huurt het naar verluidt voor 10.000 euro per maand, maar zou daar bovenop ook de kosten van  het onderhoud van de tuin en het huis betalen. Bovendien moest er een borg van 20 mille worden neergelegd.

Het pand staat sinds januari leeg. Willem-Alexander en zijn gezin verhuisden toen na vijftien jaar op De Eikenhorst naar paleis Huis ten Bosch in Den Haag.

Villa Eikenhorst is eigendom van de koning. Het ligt op landgoed De Horsten, een 400 hectare groot natuurgebied tussen Wassenaar en Voorschoten dat tevens eigendom van de koning is. Prinses Beatrix, die het van haar moeder koningin Juliana erfde schonk het enkele jaren geleden aan haar zoon. Prins Floris woont met zijn gezin op De Horst en ook prinses Margarita de Bourbon de Parme verblijft er nog, al heeft zij een historische boerderij aan de rand van Wassenaar gekocht. In tegenstelling tot wat in de media is gemeld heeft prinses Beatrix er nooit gewoond.

De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie weten geen uitspraken te doen over het artikel. “Wat met Eikenhorst gebeurt is privé, daar gaan we niet op in.”