Willem-Alexander

Willem-Alexander valt op met zijn afwijkende toespraak

Koning Willem-Alexander zorgde maandag met zijn videoboodschap voor de Verenigde Naties voor een verrassing door ook VN-jeugdvertegenwoordiger Hajar Yagkoubi aan het woord te laten. Zij verwoordde de toekomstgedachten over de volkerenorganisatie, en doorbrak de lange rij staatshoofden die tot dan toe aan het woord waren geweest.

Hajar Yagkoubi

De toespraak van Willem-Alexander en Hajar Yagkoubi was opgenomen in de zogenoemde DNA-salon van paleis Huis ten Bosch, net naast de werkkamer van de koning. Die zorgde ook daarmee voor afwijkend beeld in de reeks boodschappen die in de vergaderzaal van de Verenigde Naties in New York werden geprojecteerd. Veel collega-staatshoofden kozen voor een klassieke opstelling achter een bureau of katheder, meestal geflankeerd door een aantal vlaggen.

Baksteentjes

De baksteentjes die samen een deel van het koninklijk DNA vormen, vielen uit de toon en zal menig kijker in een uithoek van de wereld voor de vraag hebben gesteld wat het moest voorstellen. Willem-Alexanders collega prins Albert II van Monaco die later aan de beurt kwam, had ook een ruimte in het paleis uitgekozen, Maar dat gaf een meer traditioneel beeld met veel goud en tierlantijnen. De Spaanse koning Felipe zat in zijn werkkamer, zoals hij dat vaker doet bij toespraken.

LEES OOK:

MEGHAN ONTSLAAT ADVOCAAT IN TABLOID-ZAAK

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.