Willem-Alexander

Willem-Alexander na 6 jaar terug in Eindhovense wijk

Het werkbezoek dat Willem-Alexander vanmorgen bracht aan de Eindhovense wijk de Bennekel was deels een weerzien met bekenden. Hij bracht in juli 2015 ook een bezoek aan de wijk en wilde weten wat er in de tussentijd is verbeterd en terecht is gekomen van de voornemens om de sociale samenhang te verbeteren. “Ik ben nieuwsgierig hoe het in de wijk nu verdergaat”, aldus Willem-Alexander.

Bekenden

Willem-Alexander trof hier niet alleen opnieuw wethouder Yasin Torunoglu (Wonen, Wijken, Werk en Ruimtelijke Ontwikkeling) maar ook een aantal van zijn eerdere gesprekspartners, waaronder een groep jongeren met Marokkaanse en Turkse achtergrond. Willem-Alexander herkende een aantal ook, wat zeer gewaardeerd werd.

(Leeg) schoolbezoek

Willem-Alexander begon zijn visite in de gymzaal van basisschool De Kameleon, die ondanks de herfstvakantie de deuren even opende om een groep scholieren te laten voetballen. Dat gebeurt onder de vlag van Bennekel United, dat onder meer wordt ondersteund door voetbalclub PSV via het programma PSV United. Deelname aan het voetballen is gekoppeld aan wat karweitjes in de wijk en vormt een schakel tot ontwikkeling van de jeugd en verbetering van de kwaliteit van de wijk.

PSV-directeur

PSV-directeur Toon Gerbrands was daarna een van de gesprekspartners van Ajax-fan Willem-Alexander en dat gaf de discussie een extra dimensie. “Toen wij een keer kampioen werden”, zei Gerbrands met een schuin oog op de koning, waarbij hij hem er ook aan herinnerde dat de laatste Johan Cruijff Schaal voor de Eindhovense club was.

De directeur begon zelf maar over de 5-0 oorwassing die zijn club vorige week kreeg bij Ajax. “Ik heb nu een slechte week, maar ja, had ik maar een vak moeten leren”, zei Gerbrands lachend. Kern van het verhaal was echter dat PSV door de sociaal-maatschappelijke programma’s veel voor elkaar krijgt in de wijken. “Het is een betrokken partner in de stad”, aldus Nancy van Loon, manager van maatschappelijke organisatie Lumens.

LEES OOK: TERUG NAAR 2002: HET JEUGDJOURNAAL INTERVIEWT MÁXIMA EN WILLEM-ALEXANDER

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty of koop de nieuwste Royalty hier online.

Beeld en bron: ANP