Koning Ontvangt Eerste Exemplaar Reizend Coronadagboek (rotapool)

Willem-Alexander krijgt eerste exemplaar ‘coronadagboek’

De koning heeft donderdag in Uden de persoonlijke wens vervuld van Marike Daverveld en Simone Boogers, de samenstellers van het coronadagboek Lief dagboek. Die hadden in juli in een kranteninterview gezegd het eerste exemplaar te willen aanbieden aan het koningspaar. “Dat lijkt ons prachtig. Wij denken graag groots”, aldus de twee, die inderdaad de kans kregen de koning uitgebreid te vertellen over hun bijzondere initiatief.

In april begonnen Daverveld en Boogers een reizend dagboek om vast te leggen wat de coronatijd voor invloed had op mensen. Er waren tien exemplaren die op een gegeven moment ook buiten Uden terecht kwamen. “Dat was in eerste instantie niet de intentie, maar daar hadden we geen invloed op. We zien verhalen uit Den Bosch, Eindhoven, Nieuwegein, Maastricht en zelfs België”, vertelde Daverveld deze zomer aan het Brabants Dagblad.

De dagboeken zijn uiteindelijk weer teruggekomen en ontstond het idee de verhalen te bundelen en er een boek van de maken met zo’n 150 bijdragen. “De contrasten zijn groot. Waar de één de coronatijd als heel erg verdrietig en intens heeft ervaren, vond de ander het een mooie periode. Lekker, in die veilige bubbel. De een heeft geschreven, een ander getypt, er staan een rap en een gedicht in en weer een ander heeft met plaatjes een verhaal verteld.”

LEES OOK:

Hoera! Prins Christian is jarig

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.