Image 21

Willem-Alexander en Máxima sporten mee met basisschoolleerlingen

Ook dit jaar zal Koningsdag anders dan anders zijn. Het koningspaar is echter vastbesloten om er een feestje van te maken. Vrijdagochtend 23 april geven zij bij Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort het startschot voor de Koningsspelen. Alle activiteiten, met het thema ik+jij=wij, vinden vanwege de coronacrisis buiten plaats.

Willem-Alexander en Máxima doen zelf ook mee aan de activiteiten. Samen met schoolkinderen doen ze mee aan een quiz over gezond eten en bewegen. Daarna bezoeken ze de verschillende sportactiviteiten bij de school. Scholen mogen zelf bepalen hoe ze de dag vormgeven. Ter inspiratie ontvangen ze een sport- en feestpakket inclusief spelideeën, een online beweegprogramma en concrete tips om de Koningsspelen in de huidige tijd te organiseren.

De allereerste Koningsspelen werden georganiseerd in 2013, in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Het doel was kinderen en ouders van de basisschool te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk en heel leuk zijn. Een recordaantal van 6100 Nederlandse scholen en bijna 1,3 miljoen basisschoolleerlingen hebben zich dit jaar aangemeld voor deelname aan de Koningsspelen.

LEES OOK:

Eugenie deelt emotionele herinneringen over opa Philip: ‘‘Je handen, je lach en je favoriete bier’’

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.